ACHTERGROND

 

Voor veel mensen roept kerst bepaalde gevoelens op zoals gezelligheid, een kerstboom versieren, samen zijn met vrienden, met familie, lekker eten.

Helaas geldt dit niet voor iedereen. Er zijn mensen, die bijvoorbeeld niemand hebben om kerst mee te vieren, geen geld hebben om de kerst door te komen of zelfs geen thuis hebben om kerst te beleven. Voor deze mensen is Kerstmis vaak helemaal geen fijne tijd.

Voor alle mensen, die om wat voor reden dan ook thuis geen kerst kunnen of willen vieren, is de Kerstherberg al sinds 1981 dé huiskamer van Breda.

Of je nu overdag of ‘s nachts wilt komen er is altijd gezelligheid, warmte, tijd voor een praatje, volop eten en drinken. Overdag is er entertainment. Er is een weggeefwinkel en speciaal voor de kinderen organiseren we een knutselmiddag. 
Zowel op eerste als op tweede Kerstdag wordt er om 15:00 uur een gratis Kerstdiner geserveerd.

 

Wij hebben geen oordeel over achtergrond, geloof, levensbeschouwing, etniciteit, geaardheid; kortom: wat voor mens dan ook. Iedereen is van harte welkom!
Dit van origine christelijke initiatief kenmerkt zich vooral door (naaste)liefde en gastvrijheid. Wij willen gewoon goed doen voor alle mensen.

Inschrijven of aanmelden hoeft niet. Iedereen kan binnenlopen wanneer hij of zij dat wil. Van kerstavond (24 december) 19.00 uur tot tweede kerstdag 19.00 uur zijn onze deuren non-stop geopend. Je hoeft geen portemonnee mee te nemen.

De Kerstherberg wordt geheel mogelijk gemaakt door vrijwilligers en door middel van giften. Dit geldt zeker ook voor de vele kerstpakketten die we hierdoor kunnen samenstellen.

Op deze manier proberen wij ons steentje bij te dragen, zodat tijdens de kerstdagen niemand zich alleen of buitengesloten hoeft te voelen.


Wil je ons werk ondersteunen d.m.v. een gift, dan kan dit op bankrekening NL17INGB0675545447 t.n.v. E.Y. Fioole o.v.v. Gift Kerstherberg Breda.