Uitleg over vrijwilligersactiviteiten

 

Gastheer / gastvrouw 
Als gastheer / gastvrouw ben jij het aanspreekpunt voor onze gasten. Je verwelkomt gasten en biedt, indien gewenst, een luisterend oor. Je zorgt voor de hapjes en drankjes, alsmede de hygiëne en veiligheid. Kortom, je draagt zo bij aan een onvergetelijke kerst!

Op- en afbouw Kerstherberg 
Zonder kerstboom en versiering geen kerstfeest! Kom jij ons helpen de Kerstherberg op te bouwen? Uiteraard hebben we ook vrijwilligers nodig om ons helpen met opruimen en afbouwen. Dit laatste wordt vaak vergeten, maar is voor ons van groot belang! Op donderdag 27 december beginnen we hiermee om 09.30 uur met koffie en thee.

Logistiek  
Wie komt ons helpen de handen uit de mouwen steken? Afdeling logistiek zorgt voor alle spullen op de juiste locatie, zoals de dozen met kerstballen van zolder halen, eten ophalen bij winkels, tafels en stoelen halen bij onze sponsoren. Je kan het zo gek niet bedenken: logistiek regelt het op 24 en 27 december.

Voor het ophalen van spulletjes bij de winkels hebben we op 24 december een flink aantal vrijwilligers nodig tussen 19.00 en 20.00 uur. Zij gaan met hun eigen auto naar de ingeplande winkels en brengen de spulletjes naar de Liduinaschool te Breda (gymzaal van de Liduinaschool achteringang aan de Heusdenhoutsestraat).

     Kindermiddag

Op 2e Kerstdag hebben we een weer paar uurtjes in de Kerstherberg, speciaal voor de kinderen tussen 12.00 en 14.30 uur. We hebben dit jaar geen goochelaar, maar een paar gezellige en leuke knutseluurtjes. We zorgen voor leuke knip- en plakspulletjes.
In het weggeefwinkeltje is weer een hoekje met veel speelgoed en spelletjes, die de kinderen mee kunnen nemen als ze naar huis gaan. 


 

 

 

 

 

     Kerstdiners
Op beide kerstdagen begint rond 15.00 uur het kerstdiner. Het diner op 1e kerstdag wordt bereid door een instelling, die al jaren dit geweldige kerstdiner verzorgt. Het diner op 2e kerstdag wordt verzorgd door vrijwilligers. Zij maken de diverse gerechten met de spulletjes die wij op kerstmiddag krijgen van winkeliers en andere gulle gevers. Het is altijd weer een verrassing wat deze vrijwillige koks op tafel weten te toveren. Zoals je op het aanmeldingsformulier vrijwilligers kunt zien, plannen we op beide kerstmiddagen méér vrijwilligers in dan tijdens de andere uurtjes. Er is altijd veel werk te doen; ook direct na de diners, zoals het opruimen en afwassen.


Koks

Wil jij gedurende de kerstdagen jouw steentje bijdragen, maar wel thuis zijn? En vind je het niet erg om een potje extra te koken? Koks hebben wij ieder jaar weer hard nodig voor ons kerstdiner op tweede Kerstdag. Wat wordt er van je verwacht? Op kerstavond (dinsdag 24 december) kun je vanaf 20.00 uur (tot 21.00 uur) bij de Luduinaschool te Breda (gymzaal van de Liduinaschool achteringang aan de Heusdenhoutsestraat) ingrediënten uit komen zoeken voor jouw te koken potje. Wat dit potje wordt is geheel aan jou. Indien je graag met eigen ingrediënten kookt is dit uiteraard ook prima! 

Op tweede Kerstdag (donderdag 26 december) willen we je vragen, om 14:45 uur,
jouw bijdrage aan het kerstdiner (opgewarmd) te bezorgen bij de Kerstherberg, adres: Kloosterlaan 14 te Breda (Stichting Tientjes). Je kunt de Kerstherberg ook via de achterzijde bereiken. Uiteraard ben je van harte uitgenodigd om te blijven, zodat je zelf je eigen eten kunt serveren (dit is overigens niet verplicht).
De Kerstherberg zorgt alleen voor de ingrediënten voor een thuis te bereiden maaltijd; geen potten, pannen, schalen en servies. We verzoeken je vriendelijk jouw kookattributen te voorzien van een etiket/sticker met je naam en telefoonnummer. Vanaf 19.00 uur tot 20.00 uur op 2e Kerstdag kan je de spulletjes, schoon en wel ophalen. Lukt dat op dat moment niet dan ben je welkom op vrijdag 27 december tussen 10.00 en 12.00 uur.


Klik hier voor het aanmeldingsformulier vrijwilligers